Dictionar medical - boli durere abdominala
Gastrita Imprimare Email
Gastrita nu este o boala in sine. Ea este o inflamarea a mucoasei stomacale care poate fi declansata de mai multe boli. Gastrita poate sa apara brusc (gastrita acuta) sau se poate dezvolta lent (gastrita cronica)
Citeşte mai mult...
 
Gastroenterocolita virala Imprimare Email
Gastroenterocolita virala (Gastroenterita virala) este o inflamatie a stomacului si a intestinelor cauzata de un virus. Infectia duce la diaree si varsaturi.
Citeşte mai mult...
 
Intoleranta la lactoza Imprimare Email
Intoleranta la lactoza reprezinta incapacitatea sau dificultatea de a digera laptele. Intoleranta la lactoza nu este contagioasa sau canceroasa. Ea afecteaza in mod diferit tipurile de populatie: 75% din populatia neagra, 90% din asiatici si indienii americani si mai putin de 20% din caucazieni.
Citeşte mai mult...
 
Intoxicatia alimentara Imprimare Email
Intoxicatia alimentara este o tulburare gastro-intestinala care se produce din cauza consumului de alimente contaminate. Microorganismele infectioase (bacterii, virusuri, paraziti) sunt cele mai comune cauze ale intoxicatiei alimentare. Anumite toxine si substante chimice pot si ele sa produca boala dar acest lucru este mai putin probabil.
Citeşte mai mult...
 
Litiaza biliara Imprimare Email
Este o boala foarte frecventa, intalnita in special la femei. Majoritatea calculilor sunt constituiti din colesterol, dar exista si asa numitii calcului pigmentari constituiti din bilirubinat de calciu si numai 25% colesterol, intalniti in ictere hemolitice si in infectii microbiene si parazitare.
Citeşte mai mult...
 
Obstructia intestinala Imprimare Email
Obstructia intestinala (ocluzia intestinala) implica blocarea completa sau partiala a colonului, ceea ce are ca rezultat imposibilitatea trecerii continutului intestinal.
Citeşte mai mult...
 
Pancreatita Imprimare Email
Pancreatita este un termen utilizat pentru a descrie inflamatia pancreasului. Pancreasul este un organ lung si plat, situat in spatele stomacului in partea superioara a abdomenului. Pancreasul produce enzime care ajuta la digestie si hormoni care ajuta la reglarea nivelului de zahar
Citeşte mai mult...
 
Sindromul colonului iritabil Imprimare Email
Sindromul colonului iritabil este caracterizata prin disconfort sau durere abdominala variabila, constipatie sau diaree, sau episoade alternante de constipatie si diaree.
Citeşte mai mult...
 
Ulcerul peptic Imprimare Email
Ulcerul peptic (ulcerul duodenal, ulcerul gastric, ulcerul gastroduodenal) reprezinta eroziunea mucoasei stomacului sau a duodenului (prima portiune a intestinului subtire). Termenul "peptic" provine de la pepsina, o enzima care descompune proteinele. Daca ulcerul este mic, este posibil sa nu produca simptome. Daca ulcerul este mare, se pot produce hemoragii puternice. In majoritatea cazurilor, ulcerul afecteaza doar stratul interior al stomacului. Cazurile de ulcer perforat (strapungerea stomacului sau a duodenului) sunt o urgenta medicala.
Citeşte mai mult...
 
Zona Zoster Imprimare Email
Zona zoster este o iritatie a pielii dureroasa, cauzata de o infectie acuta cu virusul care provoaca varicela.
Citeşte mai mult...
 
«ÎnceputAnterior12UrmătorSfârşit»

Pagina 2 din 2
 

Cautare