Dictionar medical - boli greata si varsaturi
Obstructia intestinala Imprimare Email
Obstructia intestinala (ocluzia intestinala) implica blocarea completa sau partiala a colonului, ceea ce are ca rezultat imposibilitatea trecerii continutului intestinal.
Citeşte mai mult...
 
Pancreatita Imprimare Email
Pancreatita este un termen utilizat pentru a descrie inflamatia pancreasului. Pancreasul este un organ lung si plat, situat in spatele stomacului in partea superioara a abdomenului. Pancreasul produce enzime care ajuta la digestie si hormoni care ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange. Pancreatita poate fi acuta (apare brusc si dureaza cateva zile) sau cronica (se dezvolta de-a lungul mai multor ani). In cazurile usoare boala trece fara tratament, dar in cazurile severe poat sa apara complicatii care pun viata in pericol.
Citeşte mai mult...
 
Refluxul gastroesofagian Imprimare Email
Refluxul gastroesofagian este o afectiune in care lichidele continute in stomac sunt regurgitate in esofag. Lichidul regurgitat contine acid si pepsina care sunt produse de stomac si cateodata bila. Acidul este cea mai daunatoare componenta a lichidului regurgitat. Pepsina si bila pot si ele sa produca rani pe esofag dar rolul lor in producerea inflamatiei esofagului este mai putin insemnat. Reluxul gastrointestinal este o afectiune cronica.
Citeşte mai mult...
 
Tulburarile de alimentatie Imprimare Email
Tulburarile de alimentatie sunt o serie de afectiuni legate de comportamentul dumneavoastra de alimentatie in care sunteti excesiv preocupati de alimentatia si greutatea dumneavoastra. Principalele forme
de manifestare sunt anorexia, bulimia si tulburarea de alimentatie excesiva.
Citeşte mai mult...
 
Ulcerul peptic Imprimare Email

Ulcerul peptic (ulcerul duodenal, ulcerul gastric, ulcerul gastroduodenal) reprezinta eroziunea mucoasei stomacului sau a duodenului (prima portiune a intestinului subtire). Termenul "peptic" provine de la pepsina, o enzima care descompune proteinele. Daca ulcerul este mic, este posibil sa nu produca simptome. Daca ulcerul este mare, se pot produce hemoragii puternice. In majoritatea cazurilor, ulcerul afecteaza doar stratul interior al stomacului. Cazurile de ulcer perforat (strapungerea stomacului sau a duodenului) sunt o urgenta medicala.

Citeşte mai mult...
 
«ÎnceputAnterior12UrmătorSfârşit»

Pagina 2 din 2
 

Cautare