Dictionar medical - boli probleme de vedere
Nevrita optica Imprimare Email
Inflamarea nervului optic poarta denumirea de nevrita optica. Boala poate cauza reducerea brusca a capacitatii vizuale.
Citeşte mai mult...
 
Presbiopia Imprimare Email
Presbiopia este pierderea treptata a capacitatii ochilor de a focaliza obiectele apropiate. Aceasta se dezvolta de obicei dupa varsta de 40 de ani si este un semn natural al imbatranirii. Va puteti da seama ca suferiti de aceasta afectiune atunci cand pentru a vedea bine trebuie sa indepartati obiectele mai mult ca de obicei.
Citeşte mai mult...
 
Punctele Fudds Imprimare Email
Punctele pe care le vedeti uneori in fata ochilor sunt reziduuri celulare (resturi) care apar si dispar fara tratament. Aceste reziduuri celulare sunt prezente in umoarea vitroasa si nefiind transparente, arunca o umbra pe retina. Punctele sunt mai usor observabile atunci cand va uitati la cer sau la un perete alb. In majoritatea cauzelor, ele sunt cauzate de inaintarea in varsta dar pot sa apara si la persoanele tinere.
Citeşte mai mult...
 
Retinopatia diabetica Imprimare Email
Retinopatia diabetica este o complicatie a diabetului zaharat care apare in urma leziunii vaselor sanguine din tesutul fotosensibil din spatele ochiului (retina). La inceput, retinopatia nu are simptome sau creaza doar usoare probleme de vedere. In cele din urma, totusi, retinopatia diabetica poate duce la orbire.
Citeşte mai mult...
 
Zgarierea corneei Imprimare Email
Zgarierea corneei poate sa apara in urma activitatilor zilnice precum: activitati sportive, reparatii casnice, contactul cu praf, nisip, etc. Deoarece corneea este foarte sensibila leziunile sunt dureroase.
Citeşte mai mult...
 
«ÎnceputAnterior12UrmătorSfârşit»

Pagina 2 din 2
 

Cautare