Diareea calatorului Imprimare Email

Diareea acuta a calatorului are unele caractere care justifica, im mare masura, separarea ei de alte boli diareice. Ea apare la calatori, mai ales (dar nu exclusiv) la cei care se deplaseaza in zonele mai calde, de obicei dupa 2, 3 zile de la inceputul calatoriei. Diareea este apos mucoasa, insotita de duderi abdominale si greturi. Deseori se asociaza in ciuda unei febre mici, cu o stare generala destul de rea care scoate din actiune cca 30% din bolnavi. Boala se vindeca de cele mai multe ori in 3, 4 zile. Rareori dureaza pana la 10 zile.


SIMPTOME


Cele mai frecvente semne si simptome sunt:
     - cresterea frecventei, a volumului si a greutatii scaunului
     - crampe abdominale
     - greata
     - varsaturi
     - febra
     - balonare

CAUZE

 

Cauza acestei boli este inca obscura. De obicei nu se poate evidentia un agent infectios incriminabil. Este posibil sa concure mai multi factori convergenti care, izolati ar fi insuficienti pentru a produce boala: modificarea alimentatiei, igiena defectuoasa, factorii psihologici etc

 

 TRATAMENT


De obicei diareea calatorului trece de la sine. Pentru ameliorarea simptomelor se pot folosi urmatoarele medicamente:
     Agenti anti motilitate. Aceste medicamente (de ex Imodium), ofera ameliorare rapida dar temporara, prin reducerea spasmelor musculare ale tractului intestinal si prin incetinirea tranzutului intestinal, ceea ce permite o mai buna absorbtie a apei. Aceste medicamente nu sunt indicate copiilor, persoanelor cu febra sau care prezinta sange in diaree.
     Pepto Bismol. Acest medicament poate scadea frecventa scaunelor si scurteaza durata bolii. Nu este recomandat copiilor, femeilor gravide si persoanelor alergice la aspirina.
     Antibiotice. In cazul simptomelor severe, medicul va poate prescrie un tratament cu antibiotice.

 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Web:
Titlu:
UBB:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
 

Cautare