Polipii nazali Imprimare Email
Polipii nazali sunt excrescente de forma unei picaturi de apa care se formeaza de-a lungul cailor nazale sau a sinusurilor. Daca sunt prea mari, va pot impiedica sa respirati, va pierdeti simtul mirosului si faceti des
infectii. Polipii nazali sunt mai frecventi la adulti, mai ales la cei care sufera de astm, infectii frecvente ale sinusurilor si alergii. Copiii cu fibroza chistica pot de asemenea suferi de polipi nazali. Medicamentele pot micsora sau elimina polipii nazali, dar uneori este nevoie de interventie chirurgicala pentru a-i indeparta. Totusi, chiar daca tratamentele au avut succes, acestia se pot forma din nou.


SIMPTOME

Polipii nazali sunt asociati cu sinuzita cronica, inflamarea cailor nazali si a sinusurilor. Daca sunt mari, acesti pot bloca caile nazale si sinusurile. Simptomele acestor afectiuni includ:
     - secretii nazale
     - nas infundat
     - pierderea simtului mirosului si gustului
     - durere a fetei sau de cap
     - sforait
     - mancarime in zona ochilor

Exista posibilitatea sa aveti polipi nazali si sa nu aveti niciun simptom.


CAUZE

Caile nazale si sinusurile sunt captusite cu o membrana, un tesut care secreta mucus. Membrana contine mici vase de sange si este acoperita cu perisori numiti cili. Atunci cand inspirati, pe caile nazale si sinusuri
aerul este incalzit, umezit si curatat inainte de a ajunge in plamani. Impuritatile din aer sunt retinute in mucus si perii ciliari le aduc spre iesirea din nas sau in gat. Polipii nazali se formeaza atunci cand membrana cailor nazale si a sinusurilor se inflameaza. Afectiunea este considerata cronica atunci cand simptomele dureaza mai mult de 3 luni. Nu s-a stabilit cu exactitate de ce inflamatia cronica duce la formarea polipilor, dar se pare ca un factor este raspunsul sistemului imunitar la aceasta inflamatie. Desi se pot forma oriunde pe caile nazale si in sinusuri, polipii nazali se formeaza adeseori la intrarea in sinusuri.
Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Web:
Titlu:
UBB:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
 

Cautare