Online

Avem 111 vizitatori online
PLACEREA SEXUALA SI HIV Imprimare Email

"Dusmanii" circumciziei pretind ca aceasta diminueaza placerea sexuala. In realitate acesta este un subiect foarte dezbatut. Diminuarea placerii sexuale este foarte greu de dovedit, deoarece in general circumcizia are loc la varste mici si un barbat circumcis nu are cu ce sa faca o comparatie. Observatiile facute barbatilor circumcisi par sa arate ca nu exista diferente intre placerile sexuale ale barbatilor circumcisi si ale celor necircumcisi.

CIRCUMCIZIA SI HIV

SEX CIRCUMCIZIEPeste 40 de studii efectuate arata ca barbatii necircumcisi prezinta un risc mai ridicat de a contracta HIV decat barbatii circumcisi. Cel mai concludent studiu este cel facut in Uganda. Studiul a fost facut pe cupluri in care femeile erau infectate cu HIV in timp ce barbatii nu erau. Pe o perioada de 30 de luni, nici unul din barbatii circumcisi nu a fost infectat in timp ce dintre barbatii necircumcisi 40 din 137 au fost infectati.

Dovada incontestabila este aceea ca in martie 2009, Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat ca circumcizia trebuie inclusa pe lista interventiilor care ajuta la prevenirea bolii. Se pare ca circumcizia ajuta la prevenirea SIDA deoarece preputul este susceptibil de a fi atacat de HIV din cauza faptului ca pe suprafata lui apar crapaturi si fisuri. Extirparea lui ar reduce astfel aceasta poarta de intrare a virusului in organism.
 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Web:
Titlu:
UBB:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
 

Cautare