Online

Avem 109 vizitatori online
ISTORIC Imprimare Email
Circumcizia este indepartarea chirurgicala a preputului, pielea care acopera glandul penisului. Interventia chirurgicala se face de obicei in prima sau a doua zi dupa nastere. (la barbatii de origine evreiasca, circumcizia se face in a opta zi de viata). Procedura este mai compllicata si mai riscanta la copii si la adulti. Procedura dureaza 5-10 minute la nou nascuti si 1 ora la adulti. Rana se vindeca in general in 7-10 zile.

Studiile publicate in ultimii 10 ani, arata ca circumcizia reduce riscul infectarii cu HIV, infectiile cu HPV la femeile partenere ale barbatilor circumcisi si reduce riscul infectarii cu sifilis si chlamidia. Copiii circumcisi sunt de 10 ori mai putin predispusi de a suferi infectii ale tractului urinar si de a face febra asociata cu infectiile tractului urinar. Circumcizia aproape elimina cazurile de cancer de penis care afecteaza aproximativ 1 din 100.000 de barbati necircumcisi. Circumcizia ajuta de asemenea la mentinerea igienei penisului.

ISTORIC

Istoric CircumcizieSe pare ca practicarea circumciziei este mai veche decat mentionarile istorice. Multe teorii au fost avansate pentru a explica practica. O teorie postuleaza ca circumcizia a inceput ca o modalitate de "purificare" a persoanelor si a societatii, prin reducerea sexualitatii si a placerii sexuale. Sexualitatea umana a fost vazuta ca ceva murdar sau impur in unele societati, prin urmare taierea organelor producatoare de placere a fost metoda cea mai eficienta de a "purifica" pe cineva. Este posibil ca circumcizia sa fi fost practicata pentru a impiedica masturbarea.

Evreii au adoptat circumcizia ca pe un ritual religios si au pastrat aceasta practica pana in zilele noastre. Desi se pare ca Moise a interzis circumcizia in timpul celor 40 de ani de ratacire prin desert, ea a fost reinstaurata dupa moartea lui.

Spre deosebire de evrei, grecii si romanii au pus mare valoare pe preput. Romanii au dat cateva legi prin care circumcizia era interzisa.

Crestinii au luat o pozitie puternica impotriva circumciziei in primul secol. Ei au respins circumcizia la consiliul de la Ierusalim. Apostolul Pavel, a educat parintii sa nu le faca circumcizie copiilor lor.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Web:
Titlu:
UBB:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
 

Cautare