Pneumonia Imprimare Email
Pneumonia este o infectie a unuia sau a ambilor plamani, cauzata de bacterii, virusuri sau ciuperci. Inainte de descoperirea antibioticelor, una din trei persoane cu pneumonie decedau.


SIMPTOME


Pneumonia poate fi dificil de diagnosticat. Ea imita adesea o raceala sau o gripa, incepe cu tuse si febra si este posibil sa nu realizati ca suferiti de ceva mai grav.
Durerea toracica este un simptom comun al mai multor tipuri de pneumonie. Simptomele pot varia mult in functie de tipul de organism care cauzeaza infectia.
     
     Pneumonia provocata de bacterii.
          - frisoane
          - febra ridicata
          - transpiratie
          - respiratie grea
          - dureri in piept
          - tuse care produce flegma groasa, verde sau galbena

     Pneumonia provocata de virusuri
          - tuse uscata
          - dureri de cap
          - febra
          - dureri musculare
          - oboseala
          - respiratie dificila


CAUZE


In unele cazuri pneumonia apare prin inspirarea de picaturi care contin agenti patogeni. Aceste picaturi apar cand o persoana infectata stranuta sau tuseste. In alte cazuri, pneumonia apare cand bacterii si virusuri prezente in mod normal in gura, nas sau gat  intra accidental in plamani. In timpul noptii, se intampla destul de frecvent ca oamenii sa aspire secretii din gura, nas sau gat. In mod normal, sistemul imunitar al organismului previne dezvoltarea unei infectii in plamani. Exista insa cazuri cand sistemul imunitar este slabit ca urmare a unei alte boli, caz in care se poate dezvolta o pneumonie severa. Persoanele cu recente infectii virale, boli pulmonare, boli cardiace, dependente de alcool sau de droguri, precum si persoanele care au suferit un accident cerebral vascular, prezinta un risc mai mare de a dezvolta boala. Odata intrate in plamani, microorganismele se stabilesc in sacii pulmonari unde se inmultesc foarte mult. Acesti saci se umplu apoi cu lichid si puroi in incercarea organismului de a lupta impotriva infectiei.
Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Web:
Titlu:
UBB:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
 

Cautare