Intoxicatia alcoolica Imprimare Email
Intoxicatia alcoolica este o consecinta serioasa si uneori mortala a consumului de cantitati mari de alcool intr-o perioada scurta de timp. Consumul unei cantitati mari de alcool prea repede, poate afecta respiratia, pulsul si poate duce la coma si la moarte. Intoxicatia alcoolica se poate produce si prin ingerarea accidentala a produselor care contin alcool. O persoana care sufera de intoxicatie alcoolica are nevoie imediata de ingrijire medicala. Tratamentul consta in sprijin respirator si administrarea intravenoasa de fluide si vitamine pana cand alcoolul este complet eliminat.


SIMPTOME


     - confuzie
     - varsaturi
     - respiratie rara (mai putin de 8 respiratii pe minut)
     - respiratie neregulata
     - culoare albastruie a pielii
     - hipotermie
     - inconstienta (lesin)

NU lasati o persoana inconstienta singura si NU incercati sa o faceti sa vomite. Persoanele care au intoxicatie alcoolica se pot ineca cu propria voma si pot muri.


CAUZE


Desi intoxicatia alcoolica poate avea loc si accidental, cele mai multe cazuri se intampla din cauza consumului intentionat de bauturi alcoolice, consumate prea repede. Spre deosebire de alimente, in cazul carora digestia poate dura cateva ore, alcoolul este absorbit repede. Daca ati consumat alcool pe stomacul gol, aproximativ 20% din alcool este absorbit direct din stomac si poate ajunge la creier in mai putin de un minut. Alcoolul afecteaza nervii care controleaza activitati involuntare cum ar fi respiratia sau bataile inimii. Consumul excesiv de alcool poate incetini si in unele cazuri poate chiar opri aceste functii.
 
 

Cautare