Diareea Imprimare Email
Diareea este scaunul frecvent si subtire. Aceasta este considerata cronica atunci cand ati avut astfel de scaune de mai mult de patru saptamani.


SIMPTOME


Simptomele diareei si asociate diareei includ:

     - scaune frecvente si subtiri
     - crampe abdominale
     - febra
     - scaune cu sange
     - balonare

In plus, alte semne si simptome ca greata si voma pot precede diareea, cauzata de exemplu de o infectie. Infectiile cauzate de bacterii sau paraziti pot provoca scaune cu sange si pot fi insotite de febra.


CAUZE


Cea mai frecventa cauza a diareei este gastroenterocolita virala, o infectie virala care se se vindeca de la sine in cateva zile. Gastroenterocolita virala apare de obicei in epidemii in scoli sau in familie.
Medicamentele, in special antibioticele, laxativele care contin magneziu si chimioterapia pot de asemenea cauza diareea.

Diareea poate fi provocata si de:
     - bolile de malabsorbtie, ca intoleranta la lactoza
     - boli inflamatorii de colon (boala lui Crohn sau colita ulceroasa)
     - boala colonului iritabil
     - boala celiaca

Alte cauze mai rare ale diareei sunt:
     - sindromul Zollinger-Ellison
     - afectiuni neurologice ca neuropatia autonomica sau diabetica
     - sindromul carcinoid
     - gastrectomia
     - radioterapia

 

TRATAMENT


In cele mai multe cazuri, diareea se vindeca de la sine, fara tratament, dupa cateva zile. Totusi, tratamentul poate atenua simptomele, in special crampele. Daca diareea dureaza mai mult de doua zile sau faceti febra sau scaune cu sange, este necesar sa va adresati medicului.

Daca diareea este cauzata de o infectie cu parazit, simptomele pot fi atenuate de medicatia cu antibiotice. Acestea ajuta, dar nu intotdeauna, in cazurile de diaree provocata de o bacterie. In cazul diareei virale, antibioticele nu au efect. Se pot administra medicamente antidiareice, care se elibereaza de obicei fara prescriptie medicala. Acestea actioneaza prin scaderea vitezei cu care circula lichidele prin intestine si prin eliminarea microbilor.

Alte metode de tratament includ:

       Inlocuirea lichidelor. Cel mai probabil medicul va va recomanda sa inlocuiti lichidele si sarurile pe care le-ati pierdut din cauza diareei. Organismul are nevoie de saruri si electroliti, minerale ca sodiul si potasiul, pentru a mentine curentii electrici care fac inima sa bata.
       Ajustarea tratamentului cu medicamente. Daca medicul constata ca un anumit antibiotic va provoaca diareea, este necesar sa-l inlocuiti si sa va schimbati tratamentul.
       Tratarea afectiunilor care provoaca diareea. Daca aveti diaree cronica, o puteti atenua tratand afectiunea care o provoaca.
 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Web:
Titlu:
UBB:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
 

Cautare