Gastrita Imprimare Email
Gastrita nu este o boala in sine. Ea este o inflamarea a mucoasei stomacale care poate fi declansata de mai multe boli. Gastrita poate sa apara brusc (gastrita acuta) sau se poate dezvolta lent (gastrita cronica)


SIMPTOME


Cele mai frecvente simptome sunt:
     - dureri abdominale
     - balonare
     - greata si varsaturi
     - senzatie de plenitudine in stomac
     - arsuri in partea superioara a stomacului
     - eructatie (ragait)


CAUZE


Gastrita apare atunci cand mucoasa protectoare a stomacului se deterioreaza. Mucoasa stomacului actioneaza ca o bariera impotriva acizilor din stomac. Deteriorarea mucoasei permite sucurilor digestive sa afecteze tesuturile stomacului. Gastrita poate fi cauzata de consumul exagerat de alcool, de administrarea timp indelungat a anumitor medicamente antiinflamatoare (aspirina, ibuprofen) sau de infectii cu bacterii precum Helicobacter pylori. Uneori gastrita apare dupa interventii chirurgicale majore, traume sau infectii severe. Anumite boli precum tulburarile autoimune si anumite afectiuni biliare pot provoca gastrita.

 

TRATAMENT


Tratamentul gastritei depinde de cauzele ei. Gastrita acuta provocata de consumul de alcool poate fi ameliorata sau vindecata daca este oprit consumul de alcool. Gastrita cronica provocata de bacteria H Pylori este tratata prin eradicarea bacteriei. Majoritatea tratamentelor gastritei se bazeaza si pe reducerea aciditatii stomacului. Reducerea aciditatii stomacului se poate face prin administrarea de medicamente antiacide (care neutralizeaza acidul produs), medicamente care reduc productia de acid sau medicamente care blocheaza complet productia de acid. Pentru a distruge bacteria H Pylori, medicul va recomanda de obicei o combinatie de doua antibiotice.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Web:
Titlu:
UBB:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
 

Cautare