Disectia aortica Imprimare Email
Disectia aortica se datoreaza unei rupturi a peretelui aortei, care cauzeaza hemoragie intre peretii arterei. Disectia aortica este o boala care pune in pericol viata. In cazul in care se rupe si peretele exterior, boala este fatala. Disectia poate sa apara in partea ascendenta sau in partea descendenta a arterei. Exista insa cazuri, in special la barbati, cand disectia apare la aorta abdominala.


SIMPTOME


Simptomele disectiei aortice pot fi similare cu cele ale altor boli cardiace precum atacul de cord. Semnele si simptomele tipice includ:
     - durere brusca si severa in piept sau in spate, descrisa ca o senzatie de rupere care poate radia in partea de jos a spatelui
     - pierderea cunostintei
     - respiratie ingreunata
     - slabiciune
   

 

CAUZE


Cauzele disectiei aortice includ:
     - hipertensiunea arteriala
     - anomalii congenitale ale peretelui aortic
     - traume asupra pieptului

 

TRATAMENT


Disectia aortica este o urgenta medicala ce necesita tratament imediat. Tratamentul poate sa includa administrarea de medicamente sau tratament chirurgical, in functie de suprafata afectata. In timpul procedurii chirurgicale, medicul va elimina cat se poate de mult din portiunea afectata si va reconstrui artera cu ajutorul unui tub de metal sau de plastic. In anumite cazuri, in interiorul arterei se poate introduce un stent. (un dispozitiv in forma de plasa metalica, care mentine artera deschisa). Disectia aortica poate fi tratata si cu medicamente care au ca scop reducerea presiunii asupra peretelui arterei prin reducerea pulsului sau a tensiunii arteriale. Aceste medicamente pot fi folosite si in pregatirea pacientului pentru operatie.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Web:
Titlu:
UBB:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
 

Cautare