Dictionar medical - boli durere de umar
Bursitis Imprimare Email
Fie ca sunteti la serviciu sau la joaca, folosirea repetata a articulatiilor poate sa duca la o inflamare a acestora, numita bursitis. In corpul uman exista mai mult de 150 de burse (mici pungi cu lichid care lubrifiaza spatiile dintre oase si tendoane sau muschii din apropierea articulatiilor. Ele ajuta articulatiile sa se deplaseze cu usurinta. Bursitis apare atunci cand bursele devin inflamate. Cand inflamatia se produce, miscarea devine dureroasa. Bursitis afecteaza adesea articulatia umarului, a cotului sau a soldului. Dar poate inflama si articulatia genunchiului, a calcaiului sau a degetului mare de la picior. Durerea dispare in cateva saptamani cu ajutorul unui tratament adecvat, dar reaparitia ei este frecventa.
Citeşte mai mult...
 
Disjunctia acromioclaviculara Imprimare Email
Disjunctia acromioclaviculara este o leziune a uneia dintre cele mai mobile articulatii ale corpului. Articulatia acromioclaviculara uneste partea superioara a scapulei cu capatul claviculei. Disjunctia acromioclaviculara este o intindere sau rupere a a unuia sau mai multor ligamente ale acestei articulatii. De obicei, disjunctia acromioclaviculara nu necesita interventie chirurgicala.
Citeşte mai mult...
 
Leziuni ale muschilor rotatori Imprimare Email
Muschii rotatori sunt muschii care conecteaza partea superioara a bratului de umar.
Citeşte mai mult...
 
Osteoartrita Imprimare Email
Osteoartrita este o boala progresiva a articulatiilor, cauzata de pierderea graduala a cartilajelor, ceea ce duce la deteriorarea tesutului osos. Boala este una din principalele cauze de dizabilitate la persoanele de peste 50 de ani din cauza limitarii miscarilor. Boala apare cel mai frecvent dupa varsta de 40 de ani si se dezvolta de-a lungul timpului. Pacientii pot sa aiba dureri numai pe o singura parte a corpului, localizate mai ales in articulatiile genunchiului, mainilor, soldului, picioarelor si ale coloanei vertebrale.
Citeşte mai mult...
 
Umar dislocat Imprimare Email
Articulatia umarului este una din cele mai mobile articulatii ale corpului. Din cauza capacitatii de a se misca in multe directii, articulatia este mai expusa la leziuni. In cazul dislocarii de umar, osul bratului (humerus) iese din articulatie.
Citeşte mai mult...
 


 

Cautare