Dictionar medical - boli Umflarea piciorului
Celulita Imprimare Email
Celulita este o inflamatie acuta a tesutului conector al pielii, provocata de o infectie cu stafilococ, streptococ sau alta bacterie.
Citeşte mai mult...
 
Ciroza Imprimare Email
Ciroza este o complicatie a multor boli de ficat, care se caracterizeaza prin structura si functionarea anormala a ficatului. Anumite boli omoara celulele ficatului iar procesul de reparare a tesuturilor care mor poate da nastere la cicatrice. Celulele care nu mor incep sa se multiplice in incercarea a inlocui celulele moarte. Acest lucru duce la formarea unor grupari de celule (nodului regenerativi) in interiorul cicatricelor. Ficatul este un organ situat in partea superioara a abdomenului. El are mai multe functii precum: detoxifierea organismului, purificarea sangelui si fabricarea anumitor nutrienti vitali. In cazul cirozelor usoare, ficatul poate sa se refaca si sa isi continue activitatea. In cazul cirozelor avansate, in ficat se formeaza din ce in ce mai multe tesuturi cicatrizate, facand imposibila functionarea.
Citeşte mai mult...
 
Glomerulonefrita Imprimare Email
Glomerulonefrita acuta este o boala inflamatorie a ambilor rinichi care afecteaza in general copiii intre 2 si 12 ani. Glomerulonefrita cronica se poate dezvolta in 10 sau 20 de ani si este de obicei asociata si cu alte boli ca: diebetul, malaria, hepatita, sau lupusul sistemic eritomatos
Citeşte mai mult...
 
Insuficienta cardiaca Imprimare Email
Insuficienta cardiaca inseamna ca inima nu poate pompa suficient sange pentru a satisface nevoile organismului. De-a lungul timpului anumite boli precum bolile coronariene sau hipertensiunea arteriala slabesc inima si aceasta nu mai poate functiona eficient.
Citeşte mai mult...
 
Limfedemul Imprimare Email
Limfedemul reprezinta obstructia canalelor limfatice, canale care transporta limfa in organism si permit deplasarea celulelor sistemului imunitar acolo unde este nevoie de ele.
Citeşte mai mult...
 
Periostita Imprimare Email
Periostita tibiala este o boala care se manifesta prin dureri ale partii inferioare a piciorului, dureri situate in partea anterioara.
Citeşte mai mult...
 
Picioare umflate in timpul zborului Imprimare Email
Umflarea picioarelor in timpul zborului cu avionul este ceva frecvent si inofensiv. Cauza esste reprezentata de inactivitatea din timpul zborului. Pozitia sezand implica acumularea de sange in venele piciorului. Acest lucru face ca o parte din fluidele din sange sa paraseasca vasele sanguine si sa patrunda in tesuturile inconjuratoare
 
Pseudoguta Imprimare Email
Pseudoguta este o boala a articulatiilor. Ca si in cazul gutei, boala implica formarea de cristale in interiorul articulatiilor. Diferenta consta in faptul ca in cazul pseudogutei, cristalele formate sunt din saruri si nu din acid uric.
Citeşte mai mult...
 
Tromboflebita Imprimare Email
Tromboflebita apare atunci cand un cheag de sange determina inflamarea venelor, de obicei in picioare
Citeşte mai mult...
 
Varicele Imprimare Email
Varicele sunt vene ingrosate. Orice vena poate dezvolta varice dar cele mai afectate sunt venele picioarelor, din cauza faptului ca mersul si pozitia verticala mareste presiunea in ele. Varicele pot sa fie o simpla problema cosmetica sau pot cauza dureri si disconfort.
Citeşte mai mult...
 


 

Cautare