Dictionar medical - boli durere de picior sau glezna
Bursitis Imprimare Email
Fie ca sunteti la serviciu sau la joaca, folosirea repetata a articulatiilor poate sa duca la o inflamare a acestora, numita bursitis. In corpul uman exista mai mult de 150 de burse (mici pungi cu lichid care lubrifiaza spatiile dintre oase si tendoane sau muschii din apropierea articulatiilor. Ele ajuta articulatiile sa se deplaseze cu usurinta. Bursitis apare atunci cand bursele devin inflamate. Cand inflamatia se produce, miscarea devine dureroasa. Bursitis afecteaza adesea articulatia umarului, a cotului sau a soldului. Dar poate inflama si articulatia genunchiului, a calcaiului sau a degetului mare de la picior. Durerea dispare in cateva saptamani cu ajutorul unui tratament adecvat, dar reaparitia ei este frecventa.
Citeşte mai mult...
 
Fasceita plantara Imprimare Email
Fasceita plantara este inflamatia fasciei plantare - tesutul conector de-a lungul talpii piciorului, care leaga calcaiul de degete. Aceasta se manifesta prin durere a calcaiului, mai intensa dimineata deoarece fascia se contracta pe timpul noptii.
Citeşte mai mult...
 
Fractura de picior sau de glezna Imprimare Email
Simptomele unei fracturi de picior sau de glezna sunt:
Citeşte mai mult...
 
Fractura de stres Imprimare Email
Fracturile de stres sunt mici fisuri ale osului. Ele sunt cauzate de suprasolicitari, cum ar fi sariturile repetate sau alergatul pe distante mari. Fractura de stres, poate sa apara si fara suprasolicitarea osului in cazul in care acesta este slabit de osteoporoza. Fisurile apar de obicei in oasele care sustin greutatea corpului, de obicei in picioare.
Citeşte mai mult...
 
Grifa digitala Imprimare Email
Grifa digitala reprezinta curbarea degetelor de la picioare din cauza indoirii articulatiilor. Grifa digitala este cel mai des cauzata de incaltamintea prea mica sau de tocurile prea inalte.
Citeşte mai mult...
 
Guta Imprimare Email
Guta este o forma de artrita caracterizata prin durere brusca, inrosire si sensibiliatate a articulatiilor. Guta este o tulburare complexa care poate afecta pe oricine.
Citeşte mai mult...
 
Hiperkeratoza Imprimare Email
Hiperkeratoza reprezinta intarirea si ingrosarea stratului de piele, care apar in urma presiunii si a frictiunii.
Citeşte mai mult...
 
Luxatia Imprimare Email
Luxatia (dislocarea) este o leziune a articulatiei in cazul careia capetele oaselor sunt deplasate de la pozitia lor normala. Articulatia este locul in care doua sau mai multe oase se intalnesc. Luxatia deformeaza si imobilizeaza temporar articulatia, ceea ce provoaca durere brusca si puternica.
Citeşte mai mult...
 
Metatarsalgia Imprimare Email
Metatarsalgia este o bola care implica inflamarea oaselor metatarsiene. Metatarsienele sunt oasele mediane ale talpii piciorului, aflate intre tars si falange.
Citeşte mai mult...
 
Metatarsalgia lui Morton Imprimare Email
Metatarsalgia lui Morton reprezinta ingrosarea tesutului nervos dintre cel de-al treilea si cel de-al patrulea deget de la picioare.
Citeşte mai mult...
 
Monturi (Hallux valgus) Imprimare Email
Montul este o umflatura pe marginea piciorului, la articulatia degetului mare, care apare atunci cand degetul mare se inclina spre degetulul urmator.
Citeşte mai mult...
 
Negi plantari Imprimare Email
Negii apar intr-o mare varietate de forme si marimi. Un neg poate sa apara ca o mica umflatura cu o suprafata aspra sau neteda. Mici vase de sange (capilare) se dezvolta in neg si il aprovizioneaza cu sange. In cazul negilor plantari, aceste capilare pot sa apara sub forma unor puncte negre. Negii plantari pot sa apara in orice parte a talpii.
Citeşte mai mult...
 
«ÎnceputAnterior12UrmătorSfârşit»

Pagina 1 din 2
 

Cautare