Dictionar Medical - Boli, Diagnostic, Descriere, Simptome, Tratament
Accident ischemic cerebral tranzitor
(18 Votes)

DESCRIERE


Rolul primordial al creierului este sa trimita corpului semnale pentru functiile motorii si prin cele 5 simturi sa receptioneze semnale si sa returneze raspunsul adecvat.
Creierul proceseaza informatiile constient si inconstient prin sistemul nervos care controleaza functii precum bataile inimii, controlul temperaturii si echilibrul. In cea mai mare parte creierul este structurat in asa fel incat partea sa dreapta controleaza partea stanga a organismului iar partea sa stanga controleaza partea dreapta a organismului. Cand o portiune din creier isi pierde aprovizionarea cu sange, aceasta devine deficitara in oxigen si poate fi afectata. Partea organismului corespunzatoare portiunii de creier afectata se opreste din functionare. Acesta este un accident vascular. In cazul in care fluxul de sange este restabilit catre creier repede, simptomele accidentului vascular cerebral se pot rezolva. Acesta este un atac ischemic cerebral tranzitor.
Citeşte mai mult...
 
Aritmiile cardiace
(2 Votes)
Aritmie cardiacă este un termen pentru orice dereglare a ritmului normal al inimii fie sub raportul frecventei, fie al regularitatii frecventei cardiace, fie sub ambele, dereglari care sunt datorate unor anomalii electrice in activitata inimii. Unele aritmii sunt urgente medicale care pun viata in pericol. Altele pot fi doar pur si simplu enervante.
De fapt cei mai multi oameni vor simti la un moment dat ca inima lor a iesit din ritm sau bate mai puternic. Nici unul din aceste simptome nu reprezinta insa un motiv de alarma.
Citeşte mai mult...
 
Atac cerebral
(17 Votes)
Atacul cerebral (accident vascular) apare atunci cand alimentarea cu sange a anumitor parti ale creierului este intrerupta, ceea ce duce la moartea celulelor. Cand fluxul de sange este afectat, oxigenul si glucoza nu mai pot fi livrate catre creier.
Citeşte mai mult...
 
Atacul de cord (infarctul miocardic)
(1 Vote)

Un atac de cord (de asemenea cunoscut ca infarct miocardic) reprezinta moartea muschiului inimii din cauza blocarii unei artere coronare de catre un cheag de sange.

Citeşte mai mult...
 
Atacurile de panica (tulburari legate de panica)
(3 Votes)

DESCRIERE


Un atac de panica se caracterizeaza prin episoade neasteptate si repetate de teama intensa sau anxietate.
Dupa ce o persoana a avut un atac de panica, de exemplu intr-un magazin aglomerat, sau intr-un lift el poate dezvolta temeri irationale denumite fobii si va evita locurile sau situatiile respective. In cele din urma, pacientul va ajunge la ideea ca prezenta lui in locul sau situatia respectiva este cauza declansarii atacului de panica. Acest lucru poate duce la situatia in care persoana va refuza sa mai iasa din casa. Aceasta tulburare se numeste agorafobie. Astfel exista doua tipuri de atacuri de panica: atacuri de panica cu agorafobie sau fara agorafobie. Ca si alte boli majore, atacurile de panica pot avea un impact major asupra unei persoane daca aceasta nu primeste tratament eficace.
Atacurile de panica la copii pot avea ca rezultat scaderea notelor la scoala, evitarea scolii, indepartarea de parinti, depresia, ganduri suicidale.
Citeşte mai mult...
 
Ataxia
(3 Votes)
Ataxia descrie o lipsa de coordonare musculara cand efectuati miscari voluntare cum ar fi mersul pe jos sau ridicatul obiectelor. Ea este un semn al unei boli nu o boala in sine. Ataxia poate afecta orice parte a corpului - miscarile, vorbirea, miscarile ochilor, capacitatea de a inghiti. Consumul exagerat de alcool poate provoca ataxie temporara care afecteaza discursul, coordonarea mana-ochi, si capacitatea de a merge.
Citeşte mai mult...
 
Boala Meniere
(1 Vote)
Boala Meniere este o afectiune vestibulara ce produce un set de simptome recurente ca urmare a acumularii unor mari cantitati a unui fluid denumit endolimfa la nivelul urechii interne. Afectiunea urechii interne care se manifesta printr-un ansamblu de tulburari cuprinzand vertij, scaderea auzului si zbarnaituri in urechi.
Boala Meniere afecteaza urechea interna, responsabila de auz si de echilibru. In general, ea nu afecteaza decat o ureche, dar poate fi si bilaterala.
Citeşte mai mult...
 
Deshidratarea
(2 Votes)
Deshidratarea apare atunci cand pierdeti mai multe lichide decat luati si corpul nu are suficienta apa si lichide pentru a-si indeplini functiile normale. Daca nu recuperati lichidele pierdute, puteti suferi consecinte grave. Cauzele frecvente de deshidratare includ diareea acuta, varsaturile, febra sau transpiratia in exces.
Citeşte mai mult...
 
Hipotensiunea arteriala ortostatica
(2 Votes)
Hipotensiunea arteriala apare atunci cand presiunea sangelui este mai scazuta decat de obicei. Din aceasta cauza, inima, creierul si alte parti ale corpului nu primesc destul sange.
Citeşte mai mult...
 
Otita medie
(3 Votes)
Otita medie este o infectie a urechii si este una din cele mai comune afectiuni ale copilariei.
Citeşte mai mult...
 
«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Pagina 1 din 32
 

Cautare