Online

Avem 162 vizitatori online
Dictionar medical - Educatie sexuala - Pubertatea la baieti


Ce sunt schimbarile de dispozitie? Imprimare Email
Baietii si fetele pot experimenta schimbari bruste ale sentimentelor in timpul pubertatii. Este posibil ca la un moment dat sa radeti si in momentul urmator sa plangeti. Schimbarile bruste de dispozitie sunt partial cauzate de cresterea cantitatii de hormoni din organism.
 
Ce sunt cosurile? Imprimare Email
Majoritatea oamenilor au cosuri cel putin o data in viata. Cele mai multe cosuri apar in perioada pubertatii. Spalarea fetei mai des, cu sapun antiseptic si apa calda, ajuta la prevenirea aparitiei cosurilor. Pentru anumite persoane, evitarea anumitor alimente ca ciocolata sau chips-urile sau consumul de apa in cantitati mai mari ajuta de asemenea. Este important sa nu stoarceti cosurile pentru ca se pot infecta. Daca aveti foarte multe cosuri, puteti sa cereti sfatul medicului.
 
Ce inseamna schimbarea vocii? Imprimare Email
Schimbarea vocii inseamna ca vocea devine mai profunda, mai groasa. In unele cazuri se poate intampla foarte repede, uneori chiar peste noapte. In unele cazuri pot exista momente cand vocea devine mai groasa apoi se revine la vocea mai subtire. Pana la urma vocea se va stabiliza.
 
Ce este un vis umed? Imprimare Email
Un vis umed este atunci cand materialul seminal este eliminat prin penis in timpul somnului. Nu este obligatoriu ca ejacularea sa se produca numai in urma unui vis erotic. Dupa un astfel de episod, penisul (in special sub preput) si testiculele trebuiesc spalate. Pentru a evita aparitia diferitelor infectii, se recomanda spalarea zilnica.
 
Ce este o erectie? Imprimare Email
O erectie este atunci cand penisul se mareste si se intareste. Cele mai multe erectii nu sunt drepte si tind sa fie curbate in sus sau in partile laterale. Multi baieti isi vor face probleme ca penisul lor e mai mic decat al altor baieti. In realitate, majoritatea penisurilor au aceeasi dimensiune in erectie.
 
Ce este pubertatea? Imprimare Email
Intre 10 si 14 ani, majoritatea baietilor si fetelor incep sa observe schimbari care au loc in corpul lor. Aceste modificari care au loc pe durata catorva ani, includ si modificari emotionale. Schimabarile au loc atat la fete cat si la baieti, dar incep la varste diferite. In general schimbarile incep mai tarziu la baieti si mai devreme la fete. La anumite persoane schimbarile incep la varsta de 10 ani in timp ce la altele incep dupa 14 ani. Schimbarile pot de asemenea sa dureze de la 2 la 4 ani. Pubertatea incepe atunci cand in corp incep sa se produca cantitati mai mari de hormoni. Acesti hormoni ghideaza modificarile fizice si psihice care au loc in organism. In cazul baietilor vocea devine mai profunda, se dezvolta musculatura, pieptul devine mai larg, parul incepe sa creasca sub brat, pe picioare si pe fata. Testiculele si penisul vor creste mai mari si mai lungi. Apare parul pubian. Baiatul va incepe sa aiba erectii si vise umede.
 


 

Cautare