Online

Avem 131 vizitatori online
Dictionar medical - Educatie sexuala - Intrebari despre sex


Prima data doare? Imprimare Email
Este posibil ca prima data sa fie dureros pentru o femeie. Atunci cand penisul intra in vagin, poate intinde sau rupe himenul (stratul subtire de piele care acopera partial intrarea in vagin). Durerea poate sa apara si din alta parte. Nervozitatea si tensiunea determinate de faptul ca este "prima data" pot conduce la lubrifiere insuficienta a vaginului si la contractarea muschilor vaginali.
 
Penisul meu este curbat. Este normal? Imprimare Email
Este destul de frecvent pentru un barbat sa aiba penisul in erectie curbat usor spre stanga sau spre dreapta. Penisul multor barbati este curbat in sus. In cazul in care pe penis apare o umflatura care determina o curbare a penisului, trebuie sa cereti sfatul medicului.
 
Care este marimea normala a penisului? Imprimare Email

Dimensiunile penisului difera de la o persoana la alta. In medie, in erectie lungimea este intre 10 si 18 cm, desi pot exista variatii in functie de rasa si nationalitate. Un penis in stare flasca masoara in medie intre 8.5 si 10.5 cm in lungime. Exista o serie de factori care pot determina micsorarea temporara a penisului (inotul, apa rece, stresul etc), dar acest lucru este normal.

Marimea penisului nu trebuie sa ingrijoreze barbatii deoarece lungimea vaginului femeii in stare excitata este in medie de 10 cm (in stare neexcitata este de cca 7.5cm). De aceea, daca nu faceti parte din rarele persoane care au un penis mai mic de 10 cm, puteti sa stati linistiti.

In cazul in care nu sunteti multumiti de marimea penisului dvs., consultai un medic pentru a vedea ce posibilitati aveti. NU incercati tratamente "minune" de marire a penisului!

 


 

Cautare