Dictionar medical - boli Tuse
Astmul Imprimare Email

Astmul este o inflamatie cronica a cailor respiratorii (bronhii), care determina umflarea si ingustarea lor. In tesuturile inflamate se produce un exces de mucus. Acest mucus se poate strange si poate infunda caile respiratorii mai mici. Celulele specializate ale sistemului imunitar care se strang la locul bolnav pot produce deteriorarea tesuturilor. Rezultatul este respiratia dificila. Ingustarea bronsica este de obicei total sau partial reversibila cu anumite tratamente.

Citeşte mai mult...
 
Bronsita Imprimare Email
Bronsita este o boala respiratorie in care mucoasa cailor respiratorii se inflameaza. Datorita faptului ca membrana se umfla si se ingroasa, caile respiratorii se ingusteaza sau se blocheaza, ceea ce cauzeaza tuse insotita de flegma si insuficienta respiratorie. Boala are doua forme: acuta (dureaza mai putin de 6 saptamani) si cronica (persista doua pana la trei luni in fiecare an, timp de doi ani).
Citeşte mai mult...
 
Emfizemul Imprimare Email
Boala este caracterizata prin cresterea anormala a spatiilor aeriene alveolare, prin diminuarea elsticitatii pulmonare, respectiv scaderea puterii de contractie a alveolelor si prin tulburari consecutive, in ceea ce priveste primenirea cu oxigen alveolar si a sangelui, precum si schimburile de gaze intre aerul aerul atmosferic si sange.
Citeşte mai mult...
 
Gripa Imprimare Email
Gripa este o infectie virala contagioasa, acuta, febrila, generalizata, care afecteaza caile respiratorii superioare si inferioare.
Citeşte mai mult...
 
Laringita Imprimare Email

LARINGITA ACUTALaringita acuta este inflamatia acuta a mucoasei laringiene.
Citeşte mai mult...
 
Pneumonia Imprimare Email
Pneumonia este o infectie a unuia sau a ambilor plamani, cauzata de bacterii, virusuri sau ciuperci. Inainte de descoperirea antibioticelor, una din trei persoane cu pneumonie decedau.
Citeşte mai mult...
 
Raceala Imprimare Email
Raceala poate fi cauzata de peste 200 de virusuri.
Citeşte mai mult...
 
Refluxul gastroesofagian Imprimare Email
Refluxul gastroesofagian este o afectiune in care lichidele continute in stomac sunt regurgitate in esofag. Lichidul regurgitat contine acid si pepsina care sunt produse de stomac si cateodata bila. Acidul este cea mai daunatoare componenta a lichidului regurgitat. Pepsina si bila pot si ele sa produca rani pe esofag dar rolul lor in producerea inflamatiei esofagului este mai putin insemnat. Reluxul gastrointestinal este o afectiune cronica.
Citeşte mai mult...
 


 

Cautare