Dictionar medical - boli dificultate al inghitit
Cancerul de gat Imprimare Email
Cancerul de gat (cancerul de laringe, cancerul de glota, cancerul corzilor vocale) reprezinta cancerul anumitor zone ale gatului.
Citeşte mai mult...
 
Cancerul esofagian Imprimare Email
Cancerul esofagian este o tumora maligna a esofagului.
Citeşte mai mult...
 
Cancerul tiroidian Imprimare Email
Cancerul tiroidian este cancerul glandei tiroide.
Citeşte mai mult...
 
Esofagul Barett Imprimare Email
Esofagul Barrett este o afectiune in care culoarea si compozitia celulelor mucoasei esofagului sufera schimbari din cauza expunerii repetate la acid din stomac. Aceasta expunere la acidul din stomac este de cele mai multe ori rezultatul refluxului gastroesofagian. Esofagul lui Barrett este o boala putin frecventa. Doar un mic procent din prsoanele care sufera de reflux gastroesofagian o dezvolta.
Citeşte mai mult...
 
Faringita streptococica Imprimare Email
Faringita streptococica este o infectie bacteriana a gatului, care face ca gatul sa fie inflamat. In cele mai multe cazuri, infectiile gatului sunt cauzate de virusuri si dispar singure . Numai o mica parte din infectii sunt cauzate de streptococi. Este foarte important de a identifica faringita streptococica din cauza ca lasata netratata, boala poate provoca complicatii cum ar fi inflamatii ale rinichilor si febra reumatica.
Citeşte mai mult...
 
Gura uscata Imprimare Email
Gura uscata (xerostomia) este o boala caracterizata prin lispa salivei. Xerostomia este o boala care nu trebuie neglijata, deoarece lipsa salivei poate afecta dintii si digestia.
Citeşte mai mult...
 
Gusa tiroidiana Imprimare Email
Gusa tiroidiana este o marire a glandei tiroide.
Citeşte mai mult...
 
Nodulii tiroidieni Imprimare Email
Nodulii tiroidieni sunt umflaturi solide sau pline cu lichid care se formeaza in tiroida, glanda localizata la baza gatului, sub marul lui Adam. In general acesti noduli nu sunt cancerosi si nu au simptome. Totusi, o parte dintre ei pot fi de natura canceroasa.
Citeşte mai mult...
 
Refluxul gastroesofagian Imprimare Email
Refluxul gastroesofagian este o afectiune in care lichidele continute in stomac sunt regurgitate in esofag. Lichidul regurgitat contine acid si pepsina care sunt produse de stomac si cateodata bila. Acidul este cea mai daunatoare componenta a lichidului regurgitat. Pepsina si bila pot si ele sa produca rani pe esofag dar rolul lor in producerea inflamatiei esofagului este mai putin insemnat. Reluxul gastrointestinal este o afectiune cronica.
Citeşte mai mult...
 
Scleroderma limitata Imprimare Email
Scleroderma limitata (sindromul CREST), este o boala care afecteaza tesutul conectiv. Tesutul conectiv se gaseste in afara celulelor, da forma si asigura suportul pentru organele si tesuturile corpului.
Citeşte mai mult...
 
Sindromul Sjogren Imprimare Email
Sindromul Sjogren este o tulburare autoimuna caracterizata prin distrugerea glandelor care produc lacrimi si saliva. Acest lucru duce la gura uscata, scaderea cantitatii de lacrimi si uscarea altor mucoase. Boala poate afecta si alte parti ale corpului precum rinichii si plamanii.
Citeşte mai mult...
 
Spasmele esofagiene Imprimare Email
Spasmele esofagiene sunt contractii neregulate ale muschilor esofagieni.
Citeşte mai mult...
 


 

Cautare