Dictionar medical - Totul despre CIRCUMCIZIE

Istoric si procedura
Rostul preputului
Circumcizia, sexul si HIV
Complicatiile circumciziei
ISTORIC Imprimare Email
Circumcizia este indepartarea chirurgicala a preputului, pielea care acopera glandul penisului. Interventia chirurgicala se face de obicei in prima sau a doua zi dupa nastere. (la barbatii de origine evreiasca, circumcizia se face in a opta zi de viata). Procedura este mai compllicata si mai riscanta la copii si la adulti. Procedura dureaza 5-10 minute la nou nascuti si 1 ora la adulti. Rana se vindeca in general in 7-10 zile.
Citeşte mai mult...
 
CE ROST ARE PREPUTUL? Imprimare Email
In majoritatea cazurilor preputul este atasat de gland la nastere si se va separa intr-un interval de timp variabil in primii ani de viata. Cat timp copilul este in scutece, preputul protejeaza impotriva frecarii de scutece si a contactului cu materiile fecale. De-a lungul vietii preputul tine glandul moale si umed si ii confera protectie importiva traumelor si accidentelor.
Citeşte mai mult...
 
PLACEREA SEXUALA SI HIV Imprimare Email

"Dusmanii" circumciziei pretind ca aceasta diminueaza placerea sexuala. In realitate acesta este un subiect foarte dezbatut. Diminuarea placerii sexuale este foarte greu de dovedit, deoarece in general circumcizia are loc la varste mici si un barbat circumcis nu are cu ce sa faca o comparatie. Observatiile facute barbatilor circumcisi par sa arate ca nu exista diferente intre placerile sexuale ale barbatilor circumcisi si ale celor necircumcisi.

Citeşte mai mult...
 
COMPLICATII Imprimare Email

Circumcizia este o operatie, si ca orice interventie chirurgicala are riscuri.

Citeşte mai mult...
 


 

Cautare