Dictionar medical - boli greata si varsaturi
Alergia alimentara Imprimare Email
Alergia alimentara este o reactie de hipersensibilitate, care apare dupa consumul unor anumite alimente la care o persoana este sensibila.
 
Citeşte mai mult...
 
Apendicita Imprimare Email
Apendicita este un sindrom abdominal acut sau cronic determinat de inflamaţia septică sau aseptică a apendicelui ileocecal. Procesul inflamator apendicular acut debutează cu congestie şi edem, şi poate evolua până la gangrenă, cu perforaţie şi peritonită localizată sau generalizată, sau poate evolua spre cronicizare, după remiterea sub tratament conservator a puseului acut, cu apariţia de leziuni degenerative în grosimea peretelui apendicular. Apendicita cronică poate să apară fie prin cronicizarea unei apendicite acute, fie ca atare de la început.
Citeşte mai mult...
 
Atacul de cord (infarctul miocardic) Imprimare Email

Un atac de cord (de asemenea cunoscut ca infarct miocardic) reprezinta moartea muschiului inimii din cauza blocarii unei artere coronare de catre un cheag de sange.

Citeşte mai mult...
 
Gastrita Imprimare Email
Gastrita nu este o boala in sine. Ea este o inflamarea a mucoasei stomacale care poate fi declansata de mai multe boli. Gastrita poate sa apara brusc (gastrita acuta) sau se poate dezvolta lent (gastrita cronica)
Citeşte mai mult...
 
Gastroenterocolita virala Imprimare Email
Gastroenterocolita virala (Gastroenterita virala) este o inflamatie a stomacului si a intestinelor cauzata de un virus. Infectia duce la diaree si varsaturi.
Citeşte mai mult...
 
Gastropareza Imprimare Email
Gastropareza este o boala in care muschii stomacului nu functioneaza normal. In mod normal, contractii musculare puternice propulseaza alimentele prin sistemul digestiv. In cazul gastroparezei, muschii stomacali au contractii slabe sau nu au contractii si nu pot sa evacueze continutul stomacului. Nu exista tratament pentru vindecarea gastroparezei. Modificarea dietei si anumite medicamente ajuta la controlarea simptomelor dar nu dau rezultate de fiecare data.
Citeşte mai mult...
 
Hepatita A Imprimare Email
Hepatita este un termen general pentru inflamatia ficatului, care poate fi provocata de infectii, consumul excesiv de alcool, anumite medicamente sau substante chimice sau de o tulburare a sistemului imunitar.
Citeşte mai mult...
 
Insuficienta renala cronica Imprimare Email
Insuficienta renala cronica este pierderea treptata a capacitatii de filtrare a rinichilor, de obicei din cauza diabetului sau a hipertensiunii arteriale. Cand functia rinichiului este afectata, in corp se acumuleaza cantitati periculoase de lichide si de toxine. In stadiile incipiente ale afectiunii, simptomele sunt insesizabile. Multe persoane nu realizeaza problema decat atunci cand functia rinichiului scade cu 25%.
Citeşte mai mult...
 
Intoleranta la lactoza Imprimare Email
Intoleranta la lactoza reprezinta incapacitatea sau dificultatea de a digera laptele. Intoleranta la lactoza nu este contagioasa sau canceroasa. Ea afecteaza in mod diferit tipurile de populatie: 75% din populatia neagra, 90% din asiatici si indienii americani si mai putin de 20% din caucazieni.
Citeşte mai mult...
 
Intoxicatia alcoolica Imprimare Email
Intoxicatia alcoolica este o consecinta serioasa si uneori mortala a consumului de cantitati mari de alcool intr-o perioada scurta de timp. Consumul unei cantitati mari de alcool prea repede, poate afecta respiratia, pulsul si poate duce la coma si la moarte. Intoxicatia alcoolica se poate produce si prin ingerarea accidentala a produselor care contin alcool.
Citeşte mai mult...
 
Intoxicatia alimentara Imprimare Email
Intoxicatia alimentara este o tulburare gastro-intestinala care se produce din cauza consumului de alimente contaminate. Microorganismele infectioase (bacterii, virusuri, paraziti) sunt cele mai comune cauze ale intoxicatiei alimentare. Anumite toxine si substante chimice pot si ele sa produca boala dar acest lucru este mai putin probabil.
Citeşte mai mult...
 
Litiaza biliara Imprimare Email
Este o boala foarte frecventa, intalnita in special la femei. Majoritatea calculilor sunt constituiti din colesterol, dar exista si asa numitii calcului pigmentari constituiti din bilirubinat de calciu si numai 25% colesterol, intalniti in ictere hemolitice si in infectii microbiene si parazitare.
Citeşte mai mult...
 
«ÎnceputAnterior12UrmătorSfârşit»

Pagina 1 din 2
 

Cautare