Dictionar medical - boli ochi rosii sau disconfort
Arsura chimica a ochiului Imprimare Email
Expunerea ochiului la orice substanta chimica poate duce la o arsura a ochiului. Cu toate ca majoritatea arsurilor pot sa creeze doar un disconfort minor, orice expunere sau arsura de natura chimica trebuie tratata cu seriozitate.
Citeşte mai mult...
 
Blefarita Imprimare Email
Blefarita este o inflamatie a foliculilor genelor. Inflamatia este cauzata de cresterea numarului bacteriilor care se gasesc in mod normal pe pleoape.
Citeşte mai mult...
 
Conjunctivita Imprimare Email
Conjunctivita este o inflamatie sau infectie a conjunctivei. Inflamatia face ca micile vase de sange din conjunctiva sa devina mai proeminente, fapt care duce la aparitia unei culori rosii sau roz a ochilor. Cauza principala este reprezentata de infectii virale sau bacteriene, anumite reactii alergice sau in cazul copiilor un canal lacrimal incomplet deschis. Desi inflamatia este deranjanta, boala afecteaza vederea raraeori. Pentru ca este o boala contagioasa, diagnosticul precoce este cea mai buna cale de a llimita raspandirea.
Citeşte mai mult...
 
Dacriocistita Imprimare Email
Dacriocistita (denumita popular "urcior") este o inflamatie rosie, dureroasa pe marginea sau in interiorul pleoapei, care poate arata ca un abces sau un cos. De obicei, aceasta inflamatie este plina cu puroi. Deoarece creste in dimensiune, aceasta poate impiedica ochiul sa se deschida complet.
Citeşte mai mult...
 
Glaucomul Imprimare Email
Glaucomul este o boala a nervului optic. Glaucomul se caracterizeaza printr-un mod special de deteriorare progresiva a nervului optic, care incepe de obicei cu pierderea vederii periferice. Daca boala nu este diagnosticata si tratata, poate progresa pana la pierderea totala a vederii. Glaucomul este de obicei asociat cu cresterea presiunii intraoculare.
Citeşte mai mult...
 
Hemoragia subconjunctivala Imprimare Email
Hemoragia subconjunctivala apare atunci cand micile vase de sange se sparg si sangereaza.
Citeşte mai mult...
 
Inflamatia irisului (iritita) Imprimare Email
Irisul este inelul colorat care inconjoara pupila si care se afla in spatele corneei. Muschii care controleaza irisul ajusteaza cantitatea de lumina prin schimbarea diametrului pupilei. Inflamatia irisului (iritita) este un tip de uveita. Inflamatia prelungita poate duce la micsorarea diametrului pupilei, la aparitia unor margini neregulate si la risc crescut de glaucom. De cele mai multe ori boala nu are o cauza specifica. In alte cazuri boala este provocata de anumite boli cronice sau de factorii genetici.
Citeşte mai mult...
 
Raceala Imprimare Email
Raceala poate fi cauzata de peste 200 de virusuri.
Citeşte mai mult...
 
Rinita alergica (febra fanului) Imprimare Email
Feba fanului (rinita alergica) produce simptome asemanatoare cu ale unei raceli: stranut, presiune in sinusuri, nas care curge. Febra fanului este un termen impropriu. Fanul nu este o cauza a bolii si nu produce febra. Termenul corect, folosit pentru a descrie aceasta reactie alergica este "Rinita alergica".
Citeşte mai mult...
 
Sindromul ochilor uscati Imprimare Email
Sindromul ochilor uscati reprezinta lubrifierea si umezirea defectuoasa a ochilor.
Citeşte mai mult...
 
Uveita Imprimare Email
Uveea este acea parte a ochiului care contine irisul, corpul ciliar si coroida. Irisul este partea colorata a ochiului care controleaza cantitatea de lumina care patrunde in ochi. Corpul ciliar este compus din structuri vasculare responsabile cu secretie de umoare apoasa si din fibre musculare care permit curbarea cristalinului. Coroida este o membrana care contine vase sanguine care hranesc retina si sclerotica. Uveita, o inflamatie a uveei, se poate produce in partea din fata a ochiului afectand irisul si corpul ciliar sau se poate produce in partea posterioara afectand in principal coroida. Uveita anterioara este cea mai comuna. De obicei dureaza cateva zile, dar exista predispozitia sa apara din nou. Uveita posterioara poate dura luni de zile si este asociata cu leziuni ale retinei. Boala poate duce la pierderea vederii, la glaucom, dezlipire de retina sau cataracta. Uveita este mai frecventa la adultii tineri.
Citeşte mai mult...
 


 

Cautare