Dictionar medical - boli amorteala sau furnicaturi in maini
Atac cerebral Imprimare Email
Atacul cerebral (accident vascular) apare atunci cand alimentarea cu sange a anumitor parti ale creierului este intrerupta, ceea ce duce la moartea celulelor. Cand fluxul de sange este afectat, oxigenul si glucoza nu mai pot fi livrate catre creier.
Citeşte mai mult...
 
Leziunea de plex brahial Imprimare Email
Leziunea de plex brahial reprezinta o leziune a retelei de nervi care trimit semnale de la coloana vertebrala la umar, brat si palma. Leziunea de plex brahial se produce cand nervii sunt intinsi prea mult sau in cazuri serioase rupti.
Citeşte mai mult...
 
Neuropatia periferica Imprimare Email
Neuropatia periferica este o boala a nervilor care transporta informatia intre creier si maduva spinarii. Boala produce dureri, pierderea simturilor si incapacitatea de controla muschii.
Citeşte mai mult...
 
Sindromul tunelului carpian Imprimare Email

Tunelul carpian este un pasaj ingust  localizat in palma langa incheietura. El protejeaza nervul principal al palmei si tendoanele care ajuta la indoirea degetelor. Presiunea aplicata asupra nervului produce amorteala, durere si in cele din urma slabiciune a mainii.

Citeşte mai mult...
 
Spondiloza cervicala Imprimare Email

Spondiloza cervicala (osteoartrita cervicala) este o boala cauzata de deteriorarea cartilajului dintre vertebre si inlocuirea lui cu depozite minerale.

Citeşte mai mult...
 


 

Cautare