Dictionar medical - boli durere de sold
Artrita reumatoida Imprimare Email
Artrita reumatoida (RA) este o boală autoimuna care provoacă inflamaţia cronică a articulaţiilor. Artrita reumatoida poate, de asemenea, provoca inflamaţii ale ţesuturilor din jurul articulaţiilor, precum şi în alte organe din corp.
Citeşte mai mult...
 
Bursitis Imprimare Email
Fie ca sunteti la serviciu sau la joaca, folosirea repetata a articulatiilor poate sa duca la o inflamare a acestora, numita bursitis. In corpul uman exista mai mult de 150 de burse (mici pungi cu lichid care lubrifiaza spatiile dintre oase si tendoane sau muschii din apropierea articulatiilor. Ele ajuta articulatiile sa se deplaseze cu usurinta. Bursitis apare atunci cand bursele devin inflamate. Cand inflamatia se produce, miscarea devine dureroasa. Bursitis afecteaza adesea articulatia umarului, a cotului sau a soldului. Dar poate inflama si articulatia genunchiului, a calcaiului sau a degetului mare de la picior. Durerea dispare in cateva saptamani cu ajutorul unui tratament adecvat, dar reaparitia ei este frecventa.
Citeşte mai mult...
 
Fractura de sold Imprimare Email
Fractura de sold poate sa apara la orice varsta, dar este mai frecventa la persoanele mai in varsta de 65 de ani. Pe masura inaintarii in varsta, oasele pierd mineralele componente si devin mai putin dense (osteoporoza). Pierderea treptata a densitatii slabeste oasele si le face mai sensibile la fracturi.
Citeşte mai mult...
 
Luxatia de sold Imprimare Email
Luxatia de sold reprezinta miscarea capatului femurului din pozitia sa normala din sold.
Citeşte mai mult...
 
Necroza avasculara Imprimare Email
Necroza avasculara reprezinta moartea oaselor din cauza slabei irigari cu sange. Este mai comuna la oasele soldului, genunchiului si umarului.
Citeşte mai mult...
 
Osteoartrita Imprimare Email
Osteoartrita este o boala progresiva a articulatiilor, cauzata de pierderea graduala a cartilajelor, ceea ce duce la deteriorarea tesutului osos. Boala este una din principalele cauze de dizabilitate la persoanele de peste 50 de ani din cauza limitarii miscarilor. Boala apare cel mai frecvent dupa varsta de 40 de ani si se dezvolta de-a lungul timpului. Pacientii pot sa aiba dureri numai pe o singura parte a corpului, localizate mai ales in articulatiile genunchiului, mainilor, soldului, picioarelor si ale coloanei vertebrale.
Citeşte mai mult...
 
Tendinita Imprimare Email
Tendinita este inflamarea, iritarea sau umflarea unui tendon. In multe cazuri, tendinita este insotita si de tendinoza (degenerarea tendonului)
Citeşte mai mult...
 


 

Cautare