Dictionar medical - boli durere abdominala
Apendicita Imprimare Email
Apendicita este un sindrom abdominal acut sau cronic determinat de inflamaţia septică sau aseptică a apendicelui ileocecal. Procesul inflamator apendicular acut debutează cu congestie şi edem, şi poate evolua până la gangrenă, cu perforaţie şi peritonită localizată sau generalizată, sau poate evolua spre cronicizare, după remiterea sub tratament conservator a puseului acut, cu apariţia de leziuni degenerative în grosimea peretelui apendicular. Apendicita cronică poate să apară fie prin cronicizarea unei apendicite acute, fie ca atare de la început.
Citeşte mai mult...
 
Balonarea Imprimare Email

DESCRIERE


Nevoia de a elimina gazele intestinale poate lovi in cel mai prost moment: in timpul unei reuniuni importante, intr-un lift aglomerat sau la o intalnire. Fiecare persoana elimina gaze, in general de cel putin 12 ori pe zi. Dar anumiti oameni au gaze in exces care ii deranjeaza majoritatea timpului. In anumite cazuri, gazele care nu pot fi eliminate cauzeaza dureri abdominale intense si intermitente.
Citeşte mai mult...
 
Boala lui Crohn Imprimare Email
Boala Crohn este o afectiune inflamatorie intestinala care determina inflamatia si ulceratia tractului digestiv. Poate afecta orice portiune a tubului digestiv, insa are predilectie pentru partea terminala a intestinul subtire (ileon) si intestinul gros (colon). Boala Crohn afecteaza straturile
Citeşte mai mult...
 
Calculi renali Imprimare Email
Calculii renali (litiaza renala, pietre la rinichi) sunt mici depozite de minerale si saruri pe suprafata interioara a rinichilor. In mod normal substantele din care sunt facuti calculi renali sunt dizolvate in urina. Cand urina este concentrata, mineralele se pot cristaliza, lipi si solidifica. Rezultatul este aparitia pietrelor la rinichi. Cele mai multe pietre contin calciu.
Citeşte mai mult...
 
Colita ulceroasa Imprimare Email
Colita ulceroasa, o boala inflamatorie a colonului, care cauzeaza inflamatii cronice a tractului digestiv, este caracterizat de dureri abdominale si diaree. Ca si boala lui Crohn, colita ulcerativa poate duce la complicatii care pun viata in pericol. Colita ulceroasa, afecteaza de obicei numai partea interioara a colonului si a rectului spre deosebire de boala lui Crohn care se poate manifesta in orice parte a tractului digestiv si se propaga in straturile profunde ale tesuturilor afectate. Nu exista un remediu cunoscut pentru colita ulcerativa, dar exista tratamente care pot reduce foarte mult semnele sau simptomele si pot produce o remisie pe termen lung.
Citeşte mai mult...
 
Constipatia Imprimare Email
Constipatia este o problema gastrointestinala comuna. Persoanele care sufera de constipatie au scaune rare si tari. Frecventa normala a scaunelor variaza in limite largi. Cu toate acestea, daca sunt mai putin de trei scaune pe saptamana si acestea sunt tari, se poate considera ca aveti constipatie. Din fericire cele mai multe cazuri de constipatie sunt temporare.
Citeşte mai mult...
 
Crampe menstruale Imprimare Email
Crampele menstruale (dismenoreea), reprezina crampele care apar in partea de jos a abdomenului unei femei, inainte sau in timpul menstruatiei.
Citeşte mai mult...
 
Diareea Imprimare Email
Diareea este scaunul frecvent si subtire. Aceasta este considerata cronica atunci cand ati avut astfel de scaune de mai mult de patru saptamani.
Citeşte mai mult...
 
Diverticulita Imprimare Email
Diverticulita este umflarea (inflamatia) unei pungi anormale in peretele intestinal. Aceste pungi sunt de obicei gasite in colon.
Citeşte mai mult...
 
Durerea stomacala neulceroasa Imprimare Email
Durerea stomacala neulceroasa este o boala comuna, uneori cronica, a sistemului gastrointestinal superior, care include esofagul, stomacul si prima parte a intestinului subtire. Boala poate provoca tulburari si semne asemanatoare cu ulcerul peptic, cum ar fi: durere sau disconfort in partea superioara a abdomenului, de multe ori insotita de balonare, ragaiala si greata.
Citeşte mai mult...
 
Endometrioza Imprimare Email
Endometrioza este o tulburare a sistemului reproducator feminin. In cazul endometriozei, endometrul (mucoasa uterina) apare si in alte locuri. Cel mai adesea el creste pe tuburile falopiene (trompele uterine) si ovare. Cand tesutul endometrial este localizat in alta parte a corpului, el continua sa se comporte in timpul menstruatiei la fel ca si cum ar fi situat in uter: se ingroasa, se rupe si sangereaza in fiecare luna. Pentru ca sangele nu are pe unde sa fie evacuat din corp, tesutul din jur se inflameaza. Sangele retinut poate da nastere la chisturi, tesuturi cicatrizate si la "lipirea" anumitor organe. Boala provoaca dureri pelviene, in special in timpul menstruatiei. Endometrioza poate provoca si probleme de fertilitate.
Citeşte mai mult...
 
Enteropatia glutenica Imprimare Email
Enteropatia glutenica (boala celiaca), este o boala autoimuna, in care mucoasa intestinului subtire este deteriorata din cauza consumului de gluten si a altor proteine gasite in faina de grau (mai rar in secara).
Citeşte mai mult...
 
«ÎnceputAnterior12UrmătorSfârşit»

Pagina 1 din 2
 

Cautare