Dictionar medical - boli durere in zona de jos a spatelui
Hernia de disc Imprimare Email
Hernia de disc apare atunci cand discul vertebral se deplaseaza din pozitia sa normala. Discul vertebral este un strat moale aflat intre vertebre, care are rol de amortizor pentru acestea.
Citeşte mai mult...
 
Luxatia Imprimare Email
Luxatia (dislocarea) este o leziune a articulatiei in cazul careia capetele oaselor sunt deplasate de la pozitia lor normala. Articulatia este locul in care doua sau mai multe oase se intalnesc. Luxatia deformeaza si imobilizeaza temporar articulatia, ceea ce provoaca durere brusca si puternica.
Citeşte mai mult...
 
Osteoartrita Imprimare Email
Osteoartrita este o boala progresiva a articulatiilor, cauzata de pierderea graduala a cartilajelor, ceea ce duce la deteriorarea tesutului osos. Boala este una din principalele cauze de dizabilitate la persoanele de peste 50 de ani din cauza limitarii miscarilor. Boala apare cel mai frecvent dupa varsta de 40 de ani si se dezvolta de-a lungul timpului. Pacientii pot sa aiba dureri numai pe o singura parte a corpului, localizate mai ales in articulatiile genunchiului, mainilor, soldului, picioarelor si ale coloanei vertebrale.
Citeşte mai mult...
 
Osteoporoza Imprimare Email
Subtierea tesutului osos si scaderea densitatii acestuia de-a lungul timpului poarta numele de osteoporoza.
Citeşte mai mult...
 
Spondilita anchilozanta Imprimare Email
Spondilita anchilozanta este un reumatism inflamator care survine predominant la barbatii tineri si care atinge articulatiile sacroiliace si coloana vertebrala. Evolutia se face prin pusee, cu tendinta  spre anchiloza osoasa. Boala debuteaza prin dureri intermitente care se agraveaza progresiv. Durerile sunt caracterizate prin localizarea lor in regiunea lombara si sacrala, in partea superioara a feselor. Orarul este tipic inflamator, cu recrudescenta nocturna, trezind bolnavul in a doua parte a noptii.
Citeşte mai mult...
 
Stenoza spinala Imprimare Email
Stenoza spinala reprezinta ingustarea canalului spinal lombar sau cervical, ceea ce duce la compresiunea nervilor.
Citeşte mai mult...
 
Tumoare spinala Imprimare Email
Tumoarea spinala este o reprezinta o crestere anormala a unui tesut (canceros sau necanceros) care apare langa maduva spinarii sau in oasele coloanei vertebrale. In cele mai multe zone ale corpului, prezenta unei tumori benigne nu reprezinta o problema. In cazul unei tumori spinale benigne, tumora poate sa apese anumiti nervi care pot cauza dureri sau chiar paralizie.
Citeşte mai mult...
 


 

Cautare